preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ive Andrića Zagreb

Login
Upisi u osnovnu školu

školska liječnica Blaženka Kovačević-Petrovski

tel. 655 1554

sustav naručivanja: www.terminko.hr

Upisi u srednju školu

Svi važni dokumenti za upis u srednje škole za školsku godinu 2022./2023.

Upitnici za izbor zanimanja:

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/   - razni upitnici za izbor zanimanja.

mrav.ffzg.hr/zanimanja – kraći upitnik za izbor zanimanja

· Informacije o upisima www.upisi.hr

TECNO LOGIC - KEY TO THE FUTURE

Školski dokumenti

Himna OŠ Ive Andrića

 

Jelovnik

 

Kalendar rada škola
ZDRAVLJE
Informacije za roditelje

Sigurnost na internetu

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Raspored zvona

0

7:10-7:55

1

8:00-8:45

2

8:50-9:35

3

9:45-10:30

4

10:45-11:30

5

11:35-12:20

6

12:25-13:10

7.

13:15-14:00

1.

14:05-14:50

2.

14:55-15:40

3.

15:45-16:30

4.

16:35-17:20

5.

17:25-18:10

 

Skole.hr

eLektire

eKnjiznica

online enciklopedija

Rješavanje zadataka iz matematike na web-u.

Tour de Matour

Projekt zaštite djece od opasnosti Interneta

Bojanke

 

 

 

 

DANI KNJIGE I ČITANJA

Autor: Tara Grgić, 10. 5. 2017.

Nakon proljetnih praznika u školi smo obilježili Dane knjige i čitanja. Svečano otvorenje Fešte od knjige i čitanja bilo je u ponedjeljak 24.4.2017. 

Školu je posjetila i spisateljica Nives Madunić Barišić koja je u školskoj knjižnici učenicima petih razreda predstavila svoje kriminalističke priče o neobičnom detektivskom psu Melkioru.

 

 

 

 

 

SRCA PUNA LJUBAVI!

Autor: Hrvoje Nemec, 21. 2. 2017.

Povodom Valentinova 14. veljače 2017. u našoj školi organizirane su razne aktivnosti. Ljubav se osjetila na svakom koraku i u svakoj učionici. Učenici i djelatnici škole pisali su poruke ljubavi  i ubacivali ih u za to predviđenu kutiju. Hvala svima koji su se potrudili i uputili drugima lijepe riječi.

Završna svečanost održana je u školskoj knjižnici gdje su okupljeni mogli uživati u „razgovoru ugodnom“ o ljubavi. Iako nismo došli do definicije ljubavi,  svi smo dobro razmislili što nam ona znači.
Ljubav smo doživjeli i kroz recitacije ljubavne poezije Marte Prskalo, Leone Smailagić, Dore Krušelj, Eme Herman, Gabrijele Kuraja, Nike Bodrožić, Kaje Erdeljac, Viktora Kušlana, Mille Anđelić, Dore Bolanča, Nike Slavice Anđelić, Nikoline Justament, Stelle Mikacinić, Gracije Ribić, Dore Košutić, Matee Kolarec i Karmen Mare Čičak,  izvedbe ljubavnih skladbi Ane Potlaček, Petra Perokovića i Filipa Konfica, Petre Širjan i Maje Primorac,  i naravno kroz zajedničku pjesmu našeg malog i velikog zbora kojima su se priključili i svi prisutni.
Ovaj dan, a nadamo se i svaki sljedeći, živjeli smo u ljubavi i za ljubav!

U prilogu možete pročitati autorsku pjesmu o ljubavi koju su napisale učenice 5.c razreda Karmen, Tonka i Matea te pogledati fotografije svečanosti.

 

 

 

 

 

 

 

Gostovanje dr. Ranka Rajovića

Autor: Hrvoje Nemec, 17. 1. 2017.

11. siječnja 2017. naša škola ugostila je dr. Ranka Rajovića. Dr. Ranko Rajović, inače doktor interne medicine, dugogodišnji je predsjednik Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te osnivač Mense Srbije i Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra.

Dr. Rajović je na početku radionica postavio pitanje o ranoj stimulaciji, tj. je li ona važna za razvoj intelektualnih sposobnosti, ukoliko već znamo da je važna za motoričke, govorne, grafomotoričke i glazbene sposobnosti. Odgovor je potvrdan, uz napomenu da obitelj i vrtić u tome imaju presudnu ulogu. Djeci školskog uzrasta od 7 – 9 godina  pričaju se zagonetne priče, zagonetna i problemska pitanja jer se ovaj sustav postepeno prilagođava za rad sa školskom djecom u razrednoj nastavi. Dr. Rajović smatra kako bi djeca i u fizičkom i u mentalnom razvoju bila daleko spremnija za školu kad bi ih se adekvatnije pripremilo za nju. Po mišljenju dr. Rajovića većina europskih zemalja ne priprema djecu za budućnost te smatra kako reproduktivno znanje za mozak ne postoji. Sve lošiji rezultati europskih zemalja na međunarodnim testiranjima su zvono za uzbunu jer se zna da je uspješno školovanje državljana određene zemlje u direktnoj vezi s njezinim ekonomskim statusom.
Korištenjem materijala NTC sustava potiče se razvoj mišljenja i inteligencije djece. Realizacijom NTC sustava učenja u obitelji i predškolskim ustanovama nametnut će se potreba za preispitivanjem programa i koncepcije rada s učenicima osnovne škole, posebno onih u razrednoj nastavi. Posebno smo ponosni što se naša škola uključila u projekt NTC učenja i što nastavljamo suradnju s dr. Rajovićem.

 

 

 

 

 

Predstavljanje slikovnice Vrapčić Prhko

Autor: Hrvoje Nemec, 18. 11. 2016.

10.11.2016. u školskoj knjižnici imali smo predstavljanje slikovnice Vrapčić Prhko Dubravke Volenec. Slikovnica je prva u nizu planiranih slikovnica koje se bave temom odnosa djeteta  prema ostalim živim bićima (domaće i divlje ptice i životinje).

Kroz zanimljiv zaplet djeca na zabavan način i poistovjećujući se s glavnim likom, sedmogodišnjakom Lukom, uče o tome kako treba postupati s ptičicom ispalom iz gnijezda, kako zimi hraniti ptice, zbog čega su nam korisne i sl. Svaka slikovnica sadrži i rječnik nepoznatih ili djeci manje poznatih pojmova (npr. azil = sklonište), a zbog specifičnosti nekih riječi (Prhko, prhnuti, otprhnuti i dr.) predstavlja i dobru vježbu izgovora onih suglasnika i suglasničkih skupova (navedenih na kraju slikovnice) koje djeca, zbog nezavršenog razvoja govora ili prirođenih govornih mana, teže izgovaraju. Poznata je činjenica da broj takve djece raste iz godine u godinu pa se prilikom stvaranja teksta i taj problem imao u vidu, kao i želja razvijanja empatije, suosjećanja i pomaganja. Slikovnica je izrađena u suradnji s  Hrvatskim društvom za zaštitu ptica i prirode čiji ravnatelj Sandro Jurišić je ujedno i recenzent.

Predstavljanje slikovnice odvijalo se kroz radionicu s djecom na temu zaštite ptica i prirode, izrade hranilica za ptice, primjere i iskustva iz drugih škola, a ujedno i razvijanje razumijevanja i ljubavi prema živim bićima i prirodi koja nas okružuje. Za vrijeme trajanja radionice vidjeli smo pripremljenu prezentaciju i video i audioisječke o navikama i hranjenju ptica, a naglasak je bio na tome da djeca sama govore o svojim iskustvima, što oni vrlo rado čine i što ih veseli i potiče na čitanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Peti Andrićevi dani

Autor: Hrvoje Nemec, 10. 10. 2016.

U Osnovnoj školi Ive Andrića uz moto Koliko je u životu bilo stvari kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živjeti. (I. Andrić, Znakovi pored puta) od 3. 10. do 7. 10. 2016. obilježen je rođendan nobelovca čije ime nosi naša ustanova. Osobito zanimljivo bilo je u četvrtak 6. 10. kada  se Učiteljskom vijeću pridružio akademik prof. dr. sc. Krešimir Nemec te je za temu predavanja imao „Andrić i žene“.

 

 

 

Završna priredba natječaja Moja prva knjiga

Autor: Tara Grgić, 2. 10. 2016.

29. rujna 2016. godine održana je završna priredba natječaja Moja prva knjiga 2016. u Karlovcu u organizaciji udruge Kalibra. Pozvani su bili svi sudionici natječaja, kao i sva djeca, učitelji i roditelji koje zanima dječje stvaralaštvo. Susret je započeo konzultacijama za djecu koja žele usavršiti svoj rad, potom je slijedila izložba svih slikovnica pristiglih na natječaj, a nakon toga održana je završna priredba Zvisdostrašni lav i svečana dodjela nagrada.

Učenica naše škole Mirta Banić Ciglenečki, u pratnji svoje mentorice Dane Vuković, bila je među na dalje stvaranje, a roditeljima i učiteljima dodatno nadahnuće u kreativnom vođenju djece.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju